Followers

Sunday, December 12, 2010

Geram....Salah Siapa?

Dah hampir sebulan x bw... geram sgt kat intenet kat rumah.....x leh online.... bila buat report kata nak hantar org dia mai tengok apa masalahnya... tunggu org dia mai check....
3 hari   x nampak btg hidung x leh pi mana....bila kita keluar selesaikan urusan harian.... dia mai pulak.... tinggal pesanan suruh contact depa mengikut no. yg diaorang tinggalkan.... bila kita contact kata x leh mai... tayar van pancit pulak..... ambil masa 4 ari pulak nak mai....order tayar dari Jerman kot... dia ingat kita ni x dak kerja lain... dok tunggu depa aje...
Bila kita contact balik ibu pejabat dia... dia suruh kita cuba sendiri baiki.. depa bagi tutorial melalui telefon... kita pulak x berapa cekap nak buat ... x menjadi...... dia janji akan hantar technician mai tengok apa masalahnya... tunggu lagi......4 hari selepas tu baru mai...bikin tension kepala otak sbb urusan kita dah banyak terganggu.....sehinggakan nak keluar ke kedai pun x leh.... takut nanti diaorang dtg kita x dak kat rumah pulak...
Bila dah mai lagi kita tension... depa x tau ape masalah internet tu pulak... sbb modem semua ok....janji esok nak mai lain....tunggu lagi.. yg geramnya tunggu sampai 3 hari x mai jugak.....last2 contact balik ibupejabat....dia bagi lagi tutorial melalui telefon.... bila kita tanya apa masalah internet tu.... senang aje dia jawab menyatakan aku dah ubah password berkali2....mcm mana nak ubah... semua setting anak aku yg buat ....password pun dia yg buat ...last2 dia kata aku yg tukar password.... aku x pernah pun ubah sebarang setting yg sedia ada sbb aku ni bab2 tu x berapa nak reti.....
Mungkin technician dia kot... Salah Siapa?....La ni x payah pening kepala dok cari salah sapa yg penting sekarang....alhamdulillah internet ari ni semua ok....Pengajarannya di sini.... Penantian dan Kemarahan itu banyak menguji sejauhmana Kesabaran kita.....Jangan kita saling menunding jari mencari kesalahan orang lain...

2 comments:

moklong said...

mmg tensen kak bila tenet wak hal nih. ms keje dulu dh biasa mslh cam gini. klu call mereka yg tlibat mmg mkn masa. sakit jerk ht. klu x sabar mmg lh bgaduh.

Yan said...

Well internet kat mesia mmg cam tu kot.. tak penah tak ada org merungut

Related Posts with Thumbnails